Επαγγελματικές παγωτομηχανές

επαγγελματικές μηχανές παγωτούΕπαγγελματικές μηχανές παγωτού

Οι επαγγελματικές παγωτομηχανές είναι τα μηχανήματα αυτα που παράγουν το φρέσκο παγωτό χωνάκι – το αγαπημένο σε όλους γλυκό έδεσμα του καλοκαιριού! Πως όμως δουλεύουν οι μηχανές παγωτού; Ποια τα χαρακτηριστικά τους και ποιες οι διαφοροποιήσεις στις τιμές; Πως μπορεί να προμηθευτεί ένα κατάστημα μια επαγγελματική παγωτομηχανή;

Λειτουργία και χρήση παγωτομηχανών

Για αρχή, να δούμε λίγο τις λειτουργίες των μηχανών παγωτού. Οι παγωτομηχανές λειτουργούνε με πολύ απλό, σχετικά, τρόπο. Η κατασκευή τους είναι τέτοια που καθώς το υγρό μίγμα παγωτού πέφτει μέσα στους κυλίνδρους, αυτές με τα κατάλληλα ψυκτικά μέσα το παγώνουν και το φέρνουν σε τέτοια κατάσταση ώστε να είναι μαλακό και κατάλληλο προς κατανάλωση. Καλά όλα αυτά, αλλά πως είναι τα εσωτερικά μέρη μιας παγωτομηχανής;

Οι περισσότερες επαγγελματικές παγωτομηχανές λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο. Διαθέτουν ισχυρούς κομπρέσσορες για την παραγωγή του παγωτού και ψυγείο επάνω στη παγωτομηχανή, στους κάδους, όπου συντηρούν το μείγμα παγωτού για να μην χαλάσει. Στις καλές μηχανές παγωτού το μείγμα μπορεί να κρατήσει ακόμα και εως 6 ημέρες δίχως να χαλάσει ή να αλλοιωθεί. Καθώς ρίχνουμε το υγρό μίγμα παγωτού επάνω στους κάδους(οι περισσότερες παγωτομηχανές διαθέτουν 2 κάδους για 2 διαφορετικές γεύσεις) αυτό κατεβαίνει στους κυλίνδρους όπου γίνεται η όλη διαδικασία του παγωτού. Εκεί, το υγρό μείγμα φτάνει στη θερμοκρασία που πρέπει για να γίνει παγωτό καθώς και στην κατάλληλη σκληρότητα έτσι ώστε να είναι μεν μαλακό – soft – αλλά από την άλλη να είναι και σκληρό ως παγωτό.

Εξτρά χαρακτηριστικά των μηχανών παγωτού

Πέρα από αυτά τα κύρια χαρακτηριστικά και τις λειτουργίες, οι μηχανές που παράγουν παγωτό σοφτ διαθέτουν μια πληθώρα εξτρά χαρακτηριστικών όπως αντλία διόγκωσης, μετρητή για τα πουλημένα χωνάκια, λειτουργία standby για το βράδυ όπου η μηχανή εξοικονομεί ρεύμα καθώς δεν δουλεύει ασταμάτητα καθώς και άλλα χαρακτηριστικά ανάλογα το μοντέλο, τη τιμή, κ.ο.κ.

Τιμές για παγωτομηχανές

Οι τιμές στις μηχανές παγωτού καθορίζονται από τους εξής παράγοντες: Προέλευση παγωτομηχανής, χαρακτηριστικά, after sales υποστήριξη.

Προέλευση μηχανών παγωτού

Οι μηχανές παγωτού είναι συνήθως από κάποιες συγκεκριμένες χώρες. Αυτές είναι:

Ιταλία – Αμερική – Γερμανία – Κίνα

Αυτές είναι οι πιο συνηθισμένες κατασκευάστριες χώρες στο τομέα των παγωτομηχανών. Οι Αμερικάνικες παγωτομηχανές, με αιχμή του δόρατος την κορυφαία παγωτομηχανή TAYLOR προσφέρουν ένα εγγυημένο προϊόν, αλλά και πολύ ακριβό ως αγορά. Οι μηχανές της TAYLOR είναι ιδιαίτερα ακριβές και ίσως λίγο υπερτιμημένες με βάση αυτά που προσφέρουν.

Οι Ιταλικές επαγγελματικές παγωτομηχανές είναι ίσως οι πιο δηχνμοφιλείς. Ως η χώρα του παγωτού, δεν θα μπορούσαν να λείπουν από το κατασκευαστικό κομμάτι των μηχανών. Frigomat,Gelmatic,Carpigiani είναι οι κορυφαίες στο είδος τους και δεν είναι τυχαίο ότι τις εμπιστεύονται εκατοντάδες καταστήματα σε όλες τις Ευρωπαϊκές και μη χώρες.

Επόμενη κατασκευάστρια χώρα είναι η Γερμανία. Οι Γερμανικές μηχανές παγωτού ήταν ιδιαίτερα δημοφιλείς τα προηγούμενα χρόνια. Όμως, δεν ακολούθησαν τις εξελίξεις όσο η τεχνολογία πήγαινε μπροστά και αυτή τη στιγμή ίσως θεωρούνται λίγο απαρχαιωμένες. Κορυφαία ποιότητα μηχανημάτων αλλά και παραγόμενου παγωτού.

Οι Κινέζικες μηχανές παγωτού έχουν κάνει την εμφάνισή τους τα τελευταία 20 χρόνια περίπου. Δεν θα μπορούσαν να λείπουν από αυτό το κομμάτι φυσικά οι Κινέζοι, που κατασκευάζουν πλέον σχεδόν τα πάντα. Οι μηχανές παγωτού με την εξέλιξη των χρόνων έχουν γίνει αρκετά αξιόπιστα μηχανήματα και χρόνο με τον χρόνο, αρκετά μεγάλα καταστήματα τις εμπιστεύονται. Στα πλεονεκτήματά τους η πολύ χαμηλή τιμή απόκτησης καθώς και η μεγάλη αξιοπιστία που προσφέρουν πλέον.

Επιλογή εταιρείας

Η επιλογή της εταιρείας που θα σας εξοπλίσει με μια παγωτομηχανή είναι ιδιαίτερα σημαντική. Κι αυτό γιατί το after sales service είναι το νο1 κομμάτι στον επαγγελματικό εξοπλισμό εστίασης. Φανταστείτε να προμηθευτείτε ένα επαγγελματικό μηχάνημα που στηρίζεται όλη σας τη δουλειά εκεί επάνω και να χαλάσει μέσα στο peak της σεζόν και να μην έχετε καμία υποστήριξη. Οι κόποι σας και τα χρήματά σας χαθήκαν! Η FrozenBAR, η νο1 εταιρεία με εξοπλισμό εστίασης στη χώρα μας, με γραφεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, είναι ίσως η κορυφαία εταιρεία στο χώρο σε ότι αφορά τις παγωτομηχανές και γενικά τον εξοπλισμό εστίασης για καταστήματα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *